Skødstrup: Byggemodningen ved Lauritshøj blev godkendt

Der bliver udstykket 32 parcelhusgrunde og en storparcel til rækkehuse i det afgrænsede område på dette billede. Foto: Aarhus Kommune.
Der bliver udstykket 32 parcelhusgrunde og en storparcel til rækkehuse i det afgrænsede område på dette billede – med en stor grøn kile mellem de boliggrupper. Foto: Aarhus Kommune.

Byrådet godkendte onsdag aften en byggemodning af et nyt boligområde ved Lauritshøj i Skødstrup, men flere byrådsmedlemmer løftede øjenbrynene over den udvikling, der tegner sig i Skødstrup i de kommende år.

“Vi vil gerne bede om et notat fra Trafik og Miljø om trafikudviklingen på Studstrupvej og  Grenåvej, for at få en vurdering af, om ikke trafikafviklingen kan foregå lidt bedre,” sagde Ango Winther (S) under den cirka fem minutter lange debat om udstykningen, som kommer til at koste kommunen sammenlagt omkring 35 mio. kr.

“Derudover vil vi gerne have et notat om hvordan det går med udbygningen af Skødstrup Skole – og ikke mindst – en notat om hvordan det går med planerne for den daginstitution, som der er planer om. Men selve forslaget om byggemodning er fint.”

Gert Bjerregaard (V) støttede ønsket om notater til at belyse af trafiksituationen og udviklingen på skolen og med børnepasningen.

“Jeg ved, at Fællesrådet i Skødstrup har stillet nogle lignende spørgsmål om trafikken,” sagde han blandt andet.

Peder Hegner Bonfils ønsker at få undersøgt, om ikke det kunne være en god ide at bygge en ny skole i Skødstrup, der i dag har 1100 elever.

“Vi har den holdning, at en skole også kan blive for stor,” sagde han blandt andet.

Han bestilte så også et notat om de arkæologiske udgravninger, der i øjeblikket foregår i området, der skal byggemodnes, og de planer der er for at bevare f.eks dele af den jernaldervej, der er fundet.

Lignende sager bliver ofte sendt til udvalgsbehandling, før de bliver endelig vedtaget i byrådet et par møder senere. Udstykningen ventes færdig næste sommer.

Læs også:

Skødstrup: Kommunen sælger byggegrunde for 36,5 mio. kroner

Store arkæologiske fund ved Skødstrup

Skødstrup: Lokalpaln ved Lauritshøj er vedtaget

Skødstrup: Arkæologer skal grave i nyt boligområde

Skødstrup: Lokalplan klar til høring onsdag

Skødstrup: Lokalpaln klar for nyt boligområde

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.