Skødstrup: Lokalplan ved Lauritshøj er vedtaget

Der er i dette område, at der i fremtiden bliver plads til mellem 71 og 76 boliger. Foto: Aarhus Kommune.
Der er i dette område, at der i fremtiden bliver plads til mellem 71 og 76 boliger. Foto: Aarhus Kommune.

Rådmand Bünyamin Simsek (V) lovede at leverer et notat til byrådet, der beskriver status med hensyn daginstitutionspladser i Skødstrup-området og udbygningen af Skødstrup Skole, da byrådet onsdag eftermiddag godkendte den nye lokalplan for området mellem Lausritshøjv og Engskovvej.

Det var Steen B. Andersen (S), der ønskede et notat om situationen. Det skete på baggrund af nogle af de bemærkninger, der kom fra borgere i lokalområdet til lokalplanen i offentlighedsfasen.

“Jeg er godt klar over, at der er vedtaget planer for udbygning af Skødstrup Skole og for at skaffe flere daginstitutionspladser i området,” sagde Steen B. Andersen.

“Men sådan opfatter man ikke planen i lokalområdet. Så derfor vil vi godt bede om et notat med en status for børnepasning og skole i Skødstrup.”

I gode hænder

Gert Bjerregaard fra Venstre mente, at udviklingen med skole og pasningspladser i skødstrupområdet er i gode hænder med Bünyamin Simsek som rådmand –  i modsætning til før kommunalvalget, hvor der ikke var bevilget penge nok til området, der er i en rivende udvikling.

“Det giver en god mening at være skarpe på udviklingen, så vi leverer naturligvis gerne et stausnotat, der beskriver situationen aktuelt,” lovede Bünyamin Simsek.

Lokalplanen giver mulighed for at bygge 31 parcelhuse på grunden samt opføre mellem 40 og 45 rækkehuse med en grøn kile imellem, der tager hensyn til kirkens placering på nabogrunden.

Inden byggemaskinerne kan rykke ind på grunden og byggemodne parcelhusområdet i den sydlige del af lokalplanens område, skal der dog hen over sommeren gennemføres arkæologiske udgravninger af ansatte på Moesgaard Museum. Det vil koste mellem otte og ni millioner kroner.

Læs også: Skødstrup: Arkæologer skal grave i nyt boligområde

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.