Hjortshøj: Så kom pengene til multihallen

Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

Et flertal i Aarhus Byråd har vedtaget at støtte planerne om en ny multihal ved Virupskolen med 4 mio. kroner. Det sker efter at sagen har været behandling flere gange i byrådet, magistraten og udvalget for børn og unge de seneste måneder.

En betingelse for bevillingen er, at Virupskolen i samarbejde med multihallens bestyrelse kan få lov til at benytte hallen i skoletiden.

Pengene er en del af de penge, som kommunen har tjent ved salget af Vejlby Skole og Kolt Skole, der blev lukket i forbindelse med forliget om skolesammenlægninger og -lukninger i 2012.

Grunden til at politikerne har diskuteret sagen flere gange, har ikke været uenighed om den del af pengene, der skal gå til multihallen i Hjortshøj eller de to tilsvarende hal-projekter i Harlev og Mårslet.

Den politiske diskussion har overvejende handlet om, at flertallet bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre vil bruge en del af pengene på at arrangere Skole-OL i Aarhus i årene 2017 til 2019.

Venstre, de konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti var modstandere af at bruge pengene på skolearrangementet, fordi pengene kommer fra salg af bygninger.

Beregninger viser, at multihallen ved Virupskolen kommer til at koste omkring 18 mio. kroner sammenlagt. Der foreligger endnu ikke en tidsplan for hvornår multihallen vil være færdigbygget og klar til brug.

Pengene til multihallen blev bevilget på byrådets møde onsdag den 13. april.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.