Lystrup: Børnenes Akademi flytter til Nye

børnenesakademiDen nye friskole i Lystrup – Børnenes Akademi – flytter til Nye ved Elev efter sommerferien næste år.

Det betyder samtidig, at skolen vokser med en vuggestue og en børnehave med plads til 40 børn, skriver Århus Onsdag.

Der er Tækker Group, der har fået grønt lys til den første etape af byggeriet af den nye bydel, der står for byggeriet af den nye skole, som friskolen lejer sig ind i.

Børnenes Akademi startede i en spejderhytte på Møgelgårdsvej i Lystrup efter sommerferien 2015 sidste år med 14 elever. Lige nu er der 17 elever.

Til leje i to år

Initiativtagerne til skolen kommer fra Hjortshøj. Forberedelserne startede for tre år siden, og  det var i første omgang meningen at starte skolen i Hjortshøj. Det var imidlertid ikke muligt at finde lokaler til skolen, og forældregruppen lavede derefter en aftale med FDF i Lystrup om at leje gruppens hytte på Møgelgårdsvej i to år, mens man arbejdede videre med planerne om at få bygget en hel ny skole.

Skolens oplyste sidste forår til JP Aarhus, at der ville starte 40  elever på skolen sommeren 2015, men da skoleåret begyndte, var der  14 elever. Skolens daglige leder Lise Staun Kranz siger til Århus Onsdag, at hun forventer, at der efter sommerferien i år er mellem 25 og 30 elever på skolen.

Målsætningen er på længere sig at drive en skole med højst 200 elever fra 0. til 9. årgang.

Lise Staun Kranz var lærer på skolen, da den startede sidste år. Efter udskiftning i personalet er hun blev skolens leder.

Skolen inviterer interesserede forældre og børn til Åben Skole søndag den 1. maj.

Du kan tilmelde dig aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Eller hvis du vil have besked om alle nyheder kan du tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.