Yahya Hassan anholdt af Østjyllands Politi

politiDigteren Yahya Hassan, der ved folketingsvalget den 18. juni opstiller for Nationalpartiet som løsgænger, blev natten til søndag anholdt på Café Under Masken i Bispegade i Aarhus, fordi han havde været impliceret i noget tumult, skriver Ekstrabladet.dk.

Anholdelsen bekræftes af vicepolitiinspektør Steen Sørensen. Han fortæller, at anholdelsen var kortvarig, men han vil ikke oplyse, om Yahya Hassan er sigtet for nogen lovovertrædelse.

Yahya Hassan var en af de sidste gæster på cafeen, Han skulle ifølge Ekstrabladet.dk have været uforskammet over for cafeens personale, der kontaktede politiet. Desuden ville han ikke oplyse sit navn, ligesom han skulle have forsøgt at løbe væk fra episoden.

Hans Krulls café

Cafeen ejes af lystrupkunstneren Hans Krull, der ikke ønsker at bekræfte episoden – kun at Yahya Hassan var på værthuset natten til søndag, fortæller han til Ekstrabladet.dk.

Hans Kruul er personlig ven med digteren og politikeren. Yahya hassan har blandt andet udfoldet sig som billedkunstner i Hans Krulls værksted på Møgelgårdsvej i Lystrup. Det gav blandt andet anledning til et indslag i TV2 Østjyllands nyhedsudsendelse.

Formanden for Nationalpartiet Kashif Ahmad havde ikke hørt om sagen, da Ekstrabladet.dk kontaktede ham søndag. Avisen har heller ikke haft held med at få en kommentar fra Yahya Hassan til episoden.

Voldsdom anket til Vestre landsret

Yahya Hassan fik i marts en fængselsdom i forbindelse med et slagsmål sidste år under en bytur i Aarhus. Den sag er ikke endelig afgjort, da dommen er appelleret til Vestre Landsret.

Under masken var det første sted, hvor Yahya Hassan læste digte op, da han debutdigte blev udgivet i 2013.