39-årig dømt for bedrageri for en million kroner

retten i aarhusEn 39-årig mand fra Aarhus-området er ved Retten i Aarhus idømt et år og otte måneders fængsel for omfattende socialt bedrageri og dokumentfalsk.

Den 39-årige var tiltalt for 22 bedrageriforhold, der samlet løb op i godt en million kroner.

I den groveste af sagerne havde han undladt at infomere myndighederne om, at hans far var død i Vietnam, hvor han stammer fra. I stedet fortsatte han med at modtage faderens pension i mere end fire år. Det op i mere end end 600.000 kroner, han altså uberettiget har modtaget fra Aarhus Kommune.

Samme metode brugte den 39-årige nogle år senere, da hans mor døde, hvilket anslås at have kostet kommunekassen i omegnen af 90.000 kroner.

Fabrikerede dødsattest

Han er også dømt for at have fabrikeret en dødsattest på moren, som skulle bruges til at bevise hans uskyld, da myndighederne via et tip fik kendskab til svindelen.

Derudover har den 39-årige svindlet med sin brors førtidspension, og han har uberettiget modtaget dagpenge ved at få udbetalt løn i sin sin brors navn samt misbrugt sin brødres navne i flere andre sammenhænge.

“Jeg er meget tilfreds med dommen,” siger senioranklager ved Østjyllands Politi Charles Conrad.

“Han bliver dømt i stort set alle forhold Der er kun fire mindre forhold, han blev frikendt for, og straffen ligger meget godt i tråd med, hvad jeg procederede for.”

Tillægsstraf

Den 39-årige er tidligere blevet idømt 10 måneders fængsel i en anden sag. Derfor er den nye  dom en såkaldt tillægsstraf, og manden er altså sammenlagt idømt to et halvt års fængsel.

Den 39-årige  modtog dommen og blev varetægtsfængslet umiddelbart efter domsafsigelsen med henblik på direkte afsoning.

Redigeret pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.