De nye letbanetog er klar

AAL_2tog_fritskrabetAarhus Letbane har mandag formiddag afsløret hvordan de nye letbanetog, der vil præge bybilledet i Aarhus og den nærmeste omegn fra maj 2017, kommer til at se ud.

Det skete i Den Rå Hal på Godsbanen.

Udgangspunktet har været enkelthed og kvalitet. Formålet har desuden været at vise, at offentlig transport samtidig med at det er moderne, miljøvenligt samt hurtigt og komfortabelt kan være  i tidløst design.

Styregruppe

Designet er udviklet af en styregruppe med repræsentanter fra ASAL-konsortiet, der bygger og leverer både tog og infrastruktur til letbanen, stadsarkitekten i Aarhus og repræsentanter for Midttrafik og Aarhus Letbane.

AAL_Variobahn_interiorGruppen har derudover samarbejdet eksterne designere, arkitekter og underleverandører.

Aarhus Letbane er et selskab, der ejes af Aarhus Kommune og Region Midtjylland i fællesskab, og det var derfor rådmand Kristian Würtz (S) og regionsrådsformand Bent Hansen (S), der stod for præsentationen.

Transportminister Magnus Heinicke (S) var også tilstede ved præsentationen, selv om han i disse dage er optaget af valgkampen til folketingsvalget den 18. juni.

Flere etaper

“På sigt er det planen, at vi skal have mange flere letbaneetaper efter første er taget i brug,” sagderådmand Kristian Würtz blandt andet i sin tale.

“Målet er at flest mulige aarhusianere og virksomheder får gavn af Letbanen.”

Virksomheden Kvadrat i Ebeltoft leverer blandt andet stoffet til sæderne i de nye tog.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.