Tyve stjal kostbart redningsudstyr fra Lystrup Brandstation

politiAarhus Brandvæsen har mistet redningsudstyr for cirka 200.000 kroner ved et indbrud i brandstationen i Lystrup.

Indbruddet skete natten til fredag, hvor indbrudstyvene brugte en flisesten til at knuse et vindue i en dør og gik straks hen til en redningsbil med udstyr, der bl.a. bruges til at klippe biler i stykker, hvis personer sidder fastklemt i forbindelse med færdselsuheld eller arbejdsulykker.

Det manglende udstyr kan være livsvigtigt i bestemte situationer, og da det ikke sådan er lige at skaffe noget nyt, kan det betyde en forringelse af redningsmulighederne i området ved Lystrup. I tilfælde hvor der er brug for det forsvundne udstyr skal der i den kommende tid rekvireres hjælp fra andre brandstationer.

Ubehageligt tyveri

“Det er lidt ubehageligt at tænke på, at folk kan få sig selv til at stjæle sådant udstyr,” siger beredskabsinspektør Jesper Hansen, Aarhus Brandvæsen, til TV2 Østjylland.

“Kommer vi ud til en ulykke, hvor folk sidder fastklemt og vi ikke kan få dem fri, risikerer vi, at hårdtkvæstede i biler afgår ved døden.”

Udstyret er tungt, og det er kørt fra brandstationen i en bil, vurderer Aarhus Brandvæsen. Desuden skønnes det, at indbrudstyvene vidste, hvad de gik efter, da redningsvognen med specialværktøjet åbenbart er den eneste bil, som de er brudt ind i.

Første indbrud på brandstationen

Det er første gang nogensinde, at der har været indbrud på brandstationen i Lystrup, der ikke er bemandet døgnet rundt, da det er 35 frivillige brandfolk, der rykker ud, når der er alarm.

Der er en tyverialarm på brandstationen, men den virkede ikke, da der var indbrud.

De seneste år har brandvæsenet også i forbindelse med f.eks. slukningsarbejde ved en ildebrand haft folk til at holde øje med deres udstyr, fordi der flere gang er observeret folk, der har været meget interesseret i brandfolkenes materiale. Der har været eksempler på, at radioer, lamper og gps-udstyr er stjålet, mens brandfolkene har arbejdet med at slukke en ildebrand.