Lejligheder i Gellerup bliver midlertidige studenterboliger

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Aarhus Kommune hjælper unge studerende med en midlertidig bolig efter sommerferien. Foto: Aarhus Kommune.
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Aarhus Kommune hjælper unge studerende med en midlertidig bolig efter sommerferien. Foto: Aarhus Kommune.

Tre-fire ledige store lejligheder i Gellerup bliver fra studiestart efter sommerferien indrettet som midlertidige studenterboliger for unge, der har svært ved at finde en regulær bolig, når de flytter til Aarhus for at begynde på en uddannelse.

Hvis behovet viser sig at være større, vil der blive inddraget flere ledige gellerup-boliger i projektet “Start Open Houseing”, der kører for andet år i en bestræbelse på at tage godt imod de unge, der flytter til byen når uddannelsesinstitutionerne starter et nyt semester.

Hver lejlighed bliver beboet af tre eller fire unge nytilflyttere.

Mindre skurvognsby

Derudover vil der igen i år blive etableret en skurvognsby ved Godsbanen. Den vil dog være lidt mindre i år, da der på en del af arealet skal bygges et ungdomskulturhus. Endelig bliver der også mulighed for at bo i møblerede værelser på brandskolen i Skejby frem til den 22. september.

“”Start Up Housing” et godt alternativ til en luftmadras eller en sofa hos en ven, og giver de studerende et pusterum til at søge en mere permanent studiebolig,” siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse, som kommunen har sendt ud.

I Gellerup og skurvognsbyen kan man bo frem til den 25. oktober. Enhedspris for alle boligerne vil være 600 kr. om ugen, og ordningen bliver administreret af Studenterhuset i Aarhus – der dog oplyser på sin hjemmeside, at prisen bliver 650 kr.  – men trods alt billigere end sidste år.

Sidste år var der cirka 2.000 overnatninger i skurvognene ved Godsbanen, fortæller Studenterhus Aarhus.

(Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.)