NRGi fusionerer sit fibernetselskab med selskab på Sjælland

NRGi's hovedkontor ved Randersvej i det nordlige Aarhus. Foto: NRGi
NRGi’s hovedkontor ved Randersvej i det nordlige Aarhus. Foto: NRGi

Energiselskabet NRGi fusionerer sin fibernetafdeling med et tilsvarende selskab på Sjælland – Seas-Nve. Dermed bliver de to selskaber ejere af landets største fibernetselskab til distribution af internet, kabeltv og fastnettelefoni.

Kunderne vil i det daglige ikke kunne mærke den store forskel, da salget stadig vil ske under navnet Waoo, der er et fælles selskab etableret af danske energiselskaber.

Planen er at ekspandere ud over de geografiske områder, som de to selskabet i dag distribuerer el til. Det nye selskab får navnet Fibia, og går i direkte konkurrence med Stofa’s og TDC ‘s fibernetselskaber.

Af en pressemeddelelse fra NRGi fremgår det, at de to selskaber vil investere andre energiselskaber med i fusionen.

NRGi har 20.000 fibernetkunder

Det nye selskab har fra starten 70.000 kunder – heraf er de lidt mere end 20.000 fra NRGi – og kabler er lagt ned, så yderligere 130.000 kunder hurtigt kan kobles på.

Det nye selskab får hovedkontor i Svinninge på Sjælland og afdelingskontorer i Aarhus, Horsens og Haslev.

Flere penge i fibernet

Af en artikel på b.dk fremgår det, at der skal indskydes et betydeligt kapitalbeløb i det nye selskab.

Det fremgår ikke tydeligt, om det for NRGi’s vedkommende er tale om et større beløb end den plan, som selskabet i forvejen havde lagt for udrulning af fibernettet i selskabets forsyningsområde.

Det fremgår heller ikke, om fusionen er en beslutning, der er taget af selskabets bestyrelse, eller om beslutningen er taget af selskabets repræsentantskab.

Udrulningen af fibernettet har givet underskud på flere hundrede millioner kroner for NRGi siden starten for mere end en halv snes år siden. De seneste par år har driften af fibernetaktiviteterne dog stabiliseret sig.