Tre mænd fik syv år for at ville skyde 23-årig

retten i aarhusTre mænd på henholdsvis 30 år, 26 år og 33 år blev tirsdag ved Retten i Aarhus hver idømt syv års fængsel for forsøg på manddrab på en 23-årig mand på Janesvej i Brabrand i august sidste år. Den 33-årige blev desuden betinget udvist af Danmark.

Episoden fandt sted den 12. august kl. 23.30, hvor den 23-årige og hans kammerat blev opsøgt at tre maskerede mænd. Den ene var i besiddelse af en pistol, og han affyrede flere skud mod den 23-årige, der under sin flugt fra stedet blev ramt i foden.

Skyderiet var en udløber af en årelang familiefejde, og to af de tiltalte, der i øvrigt er brødre, er tidligere idømt henholdsvis tre og fire års fængsel for vold mod den 23-årige, der er deres grandfætter. De var på udgang fra fængslet, da episoden fandt sted.

Omfattende bevisførelse
Sagen har været omfattende at efterforske, fordi der ikke har været nogen oplagte, tekniske beviser. Gerningsmændene havde effektivt fjernet alle spor på gerningsstedet, og de har hele tiden nægtet sig skyldige.

“Vi har også oplevet, at flere af de centrale vidner ændrede forklaring, hvorfor et tema under sagen blandt andet var belysning af, hvorvidt vidnerne var blevet pressede til at ændre forklaringerne,” siger anklager ved Østjyllands Politi Jacob Balsgaard Nielsen.

Politiets efterforskning og anklagernes arbejde i retten har været fokuseret på at samle en hel perlerække af mindre beviser – herunder vidneforklaringer, videoovervågning, oplysninger om de tiltaltes telefoner mv., så anklagemyndigheden til sidst ikke var i tvivl om, at det var de tiltalte, der var gerningsmændene.

Tilfreds anklager
Alle tre tiltalte blev dømt skyldige i at forsøge at dræbe den 23-årige, i at forvolde fare for hans kammerat, der dog ikke blev ramt, og i våbenbesiddelse. Anklager Jacob Balsgaard Nielsen er tilfreds med dommen på de tre gange syv års fængsel samt den betingede udvisning.

“Det understreger alvoren af at skyde på hinanden imellem blokkene i et boligområde,” siger han.

“Selvom målet var at ramme en bestemt person, er det farligt og skaber utryghed, at skyde flere gange i et tætbeboet boligområde.”

Alle tre tiltalte ankede på stedet dommen til frifindelse. Sagen vil derfor sandsynligvis blive behandlet i Vestre Landsret.

Lettere redigeret pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.