30 år gammelt sprøjtemiddel lukker vandværk i Todbjerg

vandTODBJERG: Todbjerg Vandværk lukker, og de 115 tilsluttede husstande i byen vil fremover få leveret vand fra det kommunale Aarhus Vand.

Det er rester fra et sprøjtemiddel, der får det private vandværk til at lukke. Grænseværdierne er overskredet, har de seneste målinger vist, skriver Jyllands-Posten.

“Vi kunne godt forsøge at bore et andet sted, men vi ved ikke på forhånd, om problemet ikke vil være lige så stort der,” siger formand for Todbjerg Vandværk, Inge Buss,

“Vi risikerer at skulle bruge alle vores penge på det.”

Giftresterne stammer fra det meget populære sprøjtemiddel Prefix, der kunne købes i landet frem til 1997. Giften har været op til 40 år om at nå ned til de vandlag i undergrunden, hvor beboerne i Todbjerg henter deres drikkevand.

Sprøjtemidlet Prefix var meget populært i landbruget indtil det blev forbudt, men det er også brugt hos private og i offentlige institutioner.

Indtil beboerne i Todbjerg bliver tilsluttet Aarhus Vand, bliver drikkevandet fra byens vandværk blandet med ikke forurenet vand, så grænseværdien ikke er overskredet, når vandet løb igennem vandhanerne ved forbrugerne.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.