To rumænere dømt for røveriforsøg mod guldsmed

politi4To rumænske mænd på 19 år er tirsdag ved Retten i Aarhus hver blevet idømt 1½ års fængsel, udvisning og indrejseforbud i 12 år for forsøg på røveri mod en guldsmedeforretning i Aarhus i foråret, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Røveriforsøget fandt sted fredag den 10. april sidst på eftermiddagen, hvor de to mænd – sammen med to andre – indfandt sig i slusen til umager- og guldsmed Knud Pedersens forretning på hjørnet af Sct. Clemens Torv og Sct. Clemens Stræde i Aarhus C.

Med to medbragte økser forsøgte de fire mænd at smadre den inderste glasdør til forretningen, hvilket ikke lykkedes. Gerningsmændene, hvoraf én var bevæbnet med en pistollignende genstand, flygtede herefter fra stedet.

To stadig på fri fod

Kort efter røveriet fik politiet anholdt de to 19-årige rumænere, der nu er dømt i sagen. Det er endnu ikke lykkedes politiet at anholde de to sidste gerningsmænd.

Anklager ved Østjyllands Politi, Dorthe Lysgaard, er tilfreds med dommen.

“Dommeren har lagt vægt på, at der er tale om et meget voldsomt røveriforsøg, hvor flere personer er involveret, og hvor der bliver brugt våben,” citeres hun for i politiets pressemeddelelse.

“Og straffen er helt i tråd med retspraksis. Dagens dom er resultatet af et godt stykke politiarbejde, der begyndte med en hurtig anholdelse.”

De to mænd modtog dommen.

Læs også: To rumænere fængslet for røveriforsøg mod guldsmed.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.