To rumænere fængslet for røveriforsøg mod guldsmed

politi4To 19-årige rumænske mænd er ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus fængslet i fire uger efter et  forsøg på røveri mod guldsmed Knud Pedersen Eftf. på Clemens Torv i midtbyen i Aarhus fredag eftermiddag.

Der er yderligere to unge mænd på fri fod i sagen. Dem eftersøger politiet stadig.

De to mænd blev anholdt ved Europa Plads kort tid efter røveriforsøget. En politipatrulje henvendte sig til dem, fordi de opførte sig mærkeligt. De kunne imidlertid ikke give en sammenhængende forklaring på, hvad de lavede på stedet, og de havde ingen identifikationspapirer på sig. Derfor blev de taget med på politigården.

Efterfølgende blev de kædet sammen med røveriforsøget i guldsmedeforretningen – formentlig i forbindelse med videoovervågning.

Fanget i sluse

De fire gerningsmænd blev fanget i en sluse inden de kom ind i forretningen og forsøgte at slå sig igennem til forretningen med to økser. Da det ikke lykkedes, løb de bort fra steder ned af Strøget.

Den ene økse blev senere fundet i Aarhus Å, mens den anden blev fundet efter et tip til politiet fra offentligheden.

Af hensyn til efterforskningen og eftersøgningen af de to sidste gerningsmænd blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre.

Røveri for fire år siden

Det er anden gang, at der har været røveri mod den samme guldsmedeforretning. Første gang var den 30. juni i 2011, hvor to mænd bevæbnet med en pistol og en økse røvede ure af mærket Rolex og Omega.

Efter røveriet i 2011 blev den sluse, som de fire gerningsmænd ikke kunne komme igennem i går, bygget.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.