Stjålen Ipad dukkede op i Litauen

Elektroniske apparater fra Apple har et indbygget program, der kan spore dem, hvis de bliver stjålet.
Elektroniske apparater fra Apple har et indbygget program, der kan spore dem, hvis de bliver stjålet.

En iPad, der forsvandt fra en villa i Lystrup efter et indbrud før nytår, dukkede op i Litauen en uges tid efter indbruddet. Den havde en alarm, der blev aktiveret første gang tabletten blev åbnet efter tyveriet.

“En uge efter tyveriet fik jeg en mail om, at iPaden var blevet tændt på en præcis adresse i en by i Litauen,” fortæller Ipadens ejer.

“Jeg kontaktede straks politiet over telefonen. Den betjent, som jeg talte med, bad om at jeg videresende mailen, men han kunne ikke love mig, at de ville få fat i min iPad igen. Der var ellers en masse billeder på den, som jeg gerne vil have igen.”

Den stjålne iPad blev tændt i byen Kaunas i det sydlige Litauen. Byen ligger tæt ved den hviderussiske og polske grænse – ikke langt fra hovedstaden Vilnius,

Ejeren har ikke hørt noget fra politiet siden henvendelsen.

Luksusbiler

I forsikringsbranchen er man ikke så optaget af forsvundet elektronisk udstyr. Det er kun småting i forhold til de store luksusbiler i prisklassen over 300.000 kroner, der bliver stjålet og ender i de baltiske lande.

De seneste uger har der været en lang række indbrud i Lystrup, hvor der i et par tilfælde er  blevet set mænd, der går rundt i kvarteret og opfører sig underligt. De beskrives som østeuropæere.

De to seneste weekends har to mænd parkeret en hvid varevogn ved den nye kiwiforretning på Sønderskovvej. De er set køre rundt i Lystrup på cykel om aftenen. Varevognen har nummerplader fra Litauen.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.