“Bodil” lukker skovene i Aarhus lukker kl. 12

Aarhus Kommune holder også øje med vandstanden i bugten i løbet af dagen. Foto: Aarhus Kommune.
Aarhus Kommune holder også øje med vandstanden i bugten i løbet af dagen. Foto: Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune afspærrer de større veje, der fører ind i de aarhusianske skove, fra middagstid i dag. Det sker på grund af den aktuelle storm og for at undgå ulykker i forbindelse med blandt andet væltende træer. Samtidig med afspærringen af vejene udsendes en varslingsmelding, der fraråder al øvrig færdsel til fods eller cykel i skovene. Kommunen beder borgerne om at respektere afspærringen og holde sig orienteret igennem radioen. Trafikken bliver ledt uden om skovene via skiltning.

Afspærringen og advarslen mod generelt at færdes i skovene skyldes, at det er farligt at opholde sig i skoven, når det blæser kraftigt eller stormer.

Selvom Natur og Miljø hele tiden målrettet arbejder på at fjerne risiko-træer – altså træer, der forudsigeligt er farlige på grund af alder, sygdom, placering eller andet – så kan det ikke forhindres, at også raske træer kan vælte i en voldsom storm, og der kan derudover falde grene ned.

Kommunen følger også nøje udviklingen i vandstanden i bugten for i så god tid som muligt at kunne varsle borgerne om risiko for oversvømmelser, hvis det skulle blive aktuelt.

(Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune Teknik og Miljø)