Politiet: Det er ikke Lystruprøveren

politi2Østjyllands Politi mener ikke, at den 35-årige mand, der er fængslet for røveriet onsdag middag mod en sparkøbmand i Kolind, er den såkaldte serierøver, der er under mistanke for at stå bag en række røverier mod supermarkeder i Østjylland siden den 17. august.

Det er politiets efterforskning efter anholdelsen af den 35-årige, der får politikommissær Niels Bugge fra lokalpolitiet i Randers til at drage den konklusion over for Århus Stiftstidende.

“Når vi ser på fremgangsmåder, signalementet og det tidspunkt af døgnet, hvor røveriet i Kolind blev gennemført, giver det os ikke anledning til at tro, at vi har fået fat i serierøveren,” siger han til avisen.

Den 35-årige blev torsdag formiddag fængslet i fire uger i forbindelse med røveriet i Kolind onsdag middag.

Han blev anholdt, fordi vidner havde lagt mærke til, at han kørte rundt i nærheden af butikken flere gange inden røveriet blev gennemført.

Østjyllands Politi er også usikre på, om det er den samme gerningsmand, der har gennemført de to røverier i Lystrup.

I modsætning til de andre røverier var gerningsmanden i netto tirsdag aften nervøs. Desuden havde han ingen pistol, og så havde han en noget usædvanlig fodbeklædning på, når han skulle hurtigt væk fra gerningsstedet – nemlig badetøfter, også kaldet klip-klapper.

Der er siden den 17. august gennemført 13 røverier i Østjylland siden den 17. august – langt de fleste i aarhusområdet. Med fængslingen af den 35-årige i dag er det første af dem formentlig tæt på en opklaring.