Politiet har anholdt en butiksrøver (opdateret)

politi Østjyllands Politi har anholdt en 35-årig mand, der er mistænkt for røveriet mod en købmandbutik i Kolind på Djursland onsdag formiddag. Der kan være tale om den samme person, som bl.a. har stået bag røverierne i Aldi og Netto i Lystrup, men det har politiet ingen mistanke om i øjeblikket.

Manden bliver anholdt efter onsdagens røveri, der blev gennemført ved 11.30-tiden. Vidner havde set en bil køre rundt i området ved købmandsbutikken flere gange inden røveriet, og bilen blev derfor efterlyst i området af politiet.

Senere opdagede en politipatrulje bilen, og den formodede gerningsmand blev derefter anholdt.

“Vores efterfølgende efterforskning gør, at vi nu kan sigte den 35-årige for røveriet i Kolind,” siger lederen af lokalpolitiet i Randers Niels Bugge til TV2 Østjylland.

“Vi har ikke lige nu nogen mistanke om, at han har noget at gøre med de øvrige røverier i østjylland.”

Han fremstilles i et grundlovsforhør i Retten i Randers lige nu. Mødet startede kl. 10.30.

Lukkede døre

Politiet har bedt om lukkede døre i forbindelse med grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen.

Der har siden den 17. august været gennemført 13 røverier mod supermarkeder og købmandsbutikker i Østjylland – de fleste i aarhusområdet.

Tirsdag aften blev der gennemført et røveri mod Netto i Lystrup, og forrige mandag gik det ud over Aldi – også i Lystrup.

Politiet har arbejdet med en teori om, at det kan være den samme gerningsmand, der står bag alle røverier, men politiet har i forbindelse med røveriet i Netto i Lystrup peget på, at der kan have været tale om en anden gerningsmand.

Ingen pistol

For det første havde gerningsmanden ingen pistol. Det har han haft i forbindelse med den andre røverier.

Derudover fortalte vidner, at manden i Netto virkede nervøs. I forbindelse med de andre røverier har gerningmanden optrådt koldt og kynisk.

Desuden har politiet også noteret sig, at manden havde badetøfler – såkaldte klip-klapper – på, da han gennemførte røveriet, hvilket er en meget atypisk fodbeklædning, når det drejer sig om at komme hurtigt.

Røveriforsøg

Udover røveriet mandag i sidste uge mod Aldi var der fredagen inden også et forsøg på røveri i den samme butik.

Tirsdag formiddag var der også et røveriforsøg i en butik på Søren Frichsvej i Aabyhøj, hvor signalementet på gerningsmanden godt kan passe på med serierøveren.

Det er et kendt fænomen, at når der gennemføres flere kriminelle handlinger inden for kort tid af den samme person, så kan der være andre, der finder ud af at kopiere forbrydelserne.