Lis Jørgensen blev årets træner i DGI

Lis Jørgensen blev indstillet til prisen som Årets Træner 2014 af sine trænerkolleger med Anne Blomberg i spidsen. Hun var med til at overraske Lis Jørgensen med nyheden. Foto: Bent Nielsen
Lis Jørgensen blev indstillet til prisen som Årets Træner 2014 af sine trænerkolleger med Anne Blomberg i spidsen. Hun var med til at overraske Lis Jørgensen med nyheden. Foto: Bent Nielsen

Svømmetræner i Lystrup iIdrætsforening, Lis Jørgensen, fik onsdag besked om, at hun er udnævnt til årets træner i landsorganisationen DGI.

Hun blev valgt som den bedste ud af cirka 100 indstillinger til prisen, der indebærer en check på 25.000 kroner, som hun skal bruge sammen med et eller flere af sine hold. Prisen overrækkes på DGI’s årsmøde i Vingsted den 8. november.

Lis Jørgensen har være svømmeinstruktør i Lystrup IF i 25 år, samtidig med at hun har deltaget i andre aktiviteter i foreningens liv. Hun har stået bag rigtig mange arrangementer, og hun har også taget initiativ til oprettelse af mange nye hold og aktiviteter.

Indstillet af kolleger

Det er hendes instruktørkolleger, der har indstillet hende til prisen som årets træner. Samtidig havde de også i al hemmelighed arrangeret en lille fest, da repræsentanterne fra DGI onsdag mødte op for at fortælle hende, at hun er udnævnt til årets træner.

Så der var blomster, taler, knus og bobler til hende, da hun bogstavelig talt blev hentet op af bassinet.

“Lis forstår betydningen af det personlige møde, hun forstår at møde svømmerne, hvor de er, og som de er, og hun kærer sig om andre,” fortæller Dorte With, der er medlem af DGI’s hovedbestyrelse og meddommer i konkurrencen om titlen som Årets træner.

“Lis lyser særligt op, hvor hun er – om det er i svømmehallen, i samværet og nærværet med dine svømmere, i arrangementer hun stiller på benene ud over træningen. Hendes indsats, især for børn med særlige behov, vidner om en ganske særlig person. Vi ynder at snakke om betydningen af inklusion, vigtigheden og viljen til at gøre noget for andre, men Lis lader det ikke blive ved snakken, men praktiserer det med stor succes.”

(Redigeret pressemeddelelse fra DGI)