Politi-tricktyve ringer til ældre for at narre penge fra dem

politiØstjyllands Politi har mandag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvor de advarer mod tricktyve, der ringer til specielt ældre mennesker og udgiver sig for at være fra politiet for at narre penge fra dem.

En kvinde har ringet til ældre mennesker og sagt, at et familiemedlem har været impliceret i et færdselsuheld med en polsk bil. Et barn har fået kraniebrud, fortæller tricktyven.

Kvinden siger, at familiemedlemmet – ofte en en datter – kan undgå en retssag om erstatning, hvis der bliver betalt penge.

“Der ringes fra et hemmeligt telefonnummer, og vi er meget interesseret i at få fat i nummeret, hvis der er nogen, der har været udsat for et opkaldt, der ligner det, som vi beskriver,” siger politiassistent Marianne Morgen.

Fem henvendelser mandag

I løbet af de seneste dage har Østjyllands Politi fået henvendelser fra et par mennesker, der har oplevet opkald fra tricktyven, men alene i dag er kommet fem henvendelser, og derfor advarer politiet befolkningen mod de.

I mindst et af tilfældene har kvinden, der ringer op, haft navnet på både en mor og en datter.

Samtidig opfordrer politiet befolkningen til at anmelde det, hvis de har været udsat for et opkald, der ligner ovenstående.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her og/eller du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.