10 gange har tricktyve udgivet sig for at være fra politiet

tricktyv10 personer har henvendt sig til Østjyllands Politi og fortalt, at en kvinde har forsøgt at narre penge fra dem via telefon ved at udgive sig for at være fra politiet, oplyser presseansvarlig hos Østjyllands Politi Marianne Morgen til TV2 Østjylland.

Der er dog ingen af de ti, der har betalt penge til kvinden, og politiet har ikke kendskab til nogle situationer, hvor der er betalt penge til den falske politibetjent.

“Det er forsøg på bedrageri,” siger Marianne Morgen.

“Der er tale om en fremgangsmåde, som vi aldrig har hørt om før.”

Politiet udsendte mandag en pressemeddelelse om sagen mandag efter at der i løbet af dagen var kommet fem henvendelser fra folk. Efter pressemeddelelsen blev omtalt i medierne kom der yderligere tre henvendelser i løbet af mandag aften.

Den falske politikvinde har ringet til specielt ældre mennesker og sagt, at et familiemedlem har været impliceret i et færdselsuheld med en polsk bil. Et barn i den polske bil har fået kraniebrud, fortæller tricktyven.

Hun siger, at familiemedlemmet – ofte en en datter – kan undgå en retssag om erstatning, hvis der bliver betalt penge.

Østjyllands Politi er meget interesseret i det telefonnummer, som tricktyven i nogle tilfælde har sagt, at der kan ringes tilbage til.

Læs artiklen om sagen og se interviewet på TV2 Østjyllands hjemmeside her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her og/eller du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.