NRGi udbetaler fortsat rabat

NRGi's hovedkontor ved Randersvej i det nordlige Aarhus. Foto: NRGi
NRGi’s hovedkontor ved Randersvej i det nordlige Aarhus. Foto: NRGi

Repræsentantskaber i energiselskabet NRGi har besluttet, at der fortsat skal udbetales rabat til selskabets andelshavere. Det betyder, at andelshaverne fra den 1. juli og et år frem sammenlagt får 107 mio. kr. i rabat.

Bestyrelsen havde ellers foreslået repræsentantskabet, at rabatordningen det kommende år skulle suspenderes, fordi pengene skulle bruges til investeringer – blandt andet i en kommende vindmøllepark på Mejl Flak i Århusbugten.

Det ser foreløbig ud til, at vindmølleprojektet Havvind Aarhus Bugt (I daglig tale HÅB) kommer til at koste NRGi investeringer på omkring 400 mio. kroner.

Derudover står selskabet over for flere investeringer i fibernet og elnettet.

Bestyrelsen underkendt

Bestyrelsesformand Søren Egge Rasmussen er ked af, at forslaget om at stoppe rabatudbetalingen i et år ikke blev vedtaget af repræsentantskabet, der er selskabets højeste myndighed.

“Bestyrelsen blev underkendt, men det var ikke mere dramatisk end at de tre bestyrelsesmedlemmer, som var på valg, blev genvalgt,” siger han til JP Aarhus.

Han oplyser desuden, at selskabet nu skal overveje i hvor høj grad selskabet skal låne penge for at investere i fremtiden. Desuden fortæller han, at bestyrelsen påtænker at stille forslag om at ændre de regler rabatten bliver udbetalt efter.

Halvdelen af overskud bliver rabat

I dag er det sådan, at andelshaverne får cirka halvdelen af det overskud, som virksomheden har, i rabat året efter.

NRGi havde i regnskabsåret 2013 et overskud på 221 mio. kroner.

Alle forbrugere, der får strøm leveret gennem NRGi’s elnet er andelshavere i selskabet – også dem der køber strøm hos andre elselskaber.

Der er cirka 300.000 andelshavere i energiselskabet. Det fleste andelshavere bor i Aarhus Kommune. Derudover er det meste Djursland og Horsensområdet ned til den nordlige del af Vejle forsynet via NRGi’s elnet.