Tyve stjal sølv ved indbrud i Lystrup

politi3Østjyllands politi fik lørdag aften en anmeldelse om et indbrud i en ejendom i Brombærhaven i Lystrup, fremgår det af den offentliggjorte døgnrapport.

Indbruddet er sket i perioden fra den 20. april – 1. påskedag – til lørdag aften kørt før anmeldelsen, hvor beboerne vendte hjem.

Et vindue er brudt op, og der er stjålet tretårnet sølv.

Ved et indbrud i Hindbærhaven, hvor beboerne havde været væk fra 2. påskedag til anmeldelsen blev indgivet tirsdag eftermiddag, var det også et vindue, der var brudt op for at gerningsmændene kunne komme ind i huset.

Flere indbrud samtidig

Det er ellers flere uger siden, at der har været indbrud i beboelsesejendomme i lystrup-området før de to, der inden for den sidste uge er anmeldt til politiet.

Det kan være de samme gerningsmænd, der har stået bag de to indbrud, hvor det senest anmeldte også kan være begået i påskedagene. Det passer med, at der ofte er tale om to til tre indbrud samtidig.

Desuden ligger Brombærhaven og Hindbærhaven tæt på hinanden i den nordlige del af Lystrup – nogle vil kalde det Elsted.

Det er mindst tredje gang i 2014, der har været indbrud i Brombærhaven. Der var også to indbrud midt i januar måned.

I forbindelse med en retssag mod seks rumænere i København er det kommet frem, at politiet mener, at udenlandske organiserede bander står bag langt flere indbrud end tidligere antaget.