Jobcentret flytter ind på Universitetet

Aarhus Kommunes jobcenter rykker ind på Aarhus Universitet på Faculty of Arts tre gange om ugen.
Aarhus Kommunes jobcenter rykker ind på Aarhus Universitet på Faculty of Arts tre gange om ugen.

Tre dage om ugen vejleder to jobkonsulenter fra Jobcenter Aarhus kandidatstuderende på Aarhus Universitet om mulighederne på det arbejdsmarked, som venter de studerende, når de er færdige med deres uddannelse. Tilbuddet skal lette overgangen fra studieliv til arbejdsliv, give de unge nogle klare jobmål og hindre, at de stiller sig op i ledighedskøen.

Hvordan er jobmulighederne inden for mit fagområde? Hvordan sælger jeg mig bedst i en ansøgning? Hvilke specifikke kvalifikationer efterspørger arbejdsgiverne? Spørgsmålene kan være mange, når man som ung er ved at være færdig med studiet og skal søge sit første arbejde.

Derfor har Jobcenter Aarhus i samarbejde med Aarhus Universitet åbnet en ”filial” med to jobkonsulenter på Faculty of Arts. Fakultetet dækker de humanistiske uddannelser, hvor de studerende har oplevet høj ledighed de seneste år.

Tre dage om ugen

Tre dage om ugen kan de studerende møde konsulenterne, der giver individuel rådgivning om jobsøgning og fortæller om de aktuelle muligheder inden for specifikke brancher.

”Det er dybt frustrerende, når unge mennesker, der kommer ud fra universitetet med gå-på-mod og en flot uddannelse, må møde op på jobcentret,” siger Hans Halvorsen, byrådets rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

“Det skal vi undgå, og det kan vi blandt andet gøre med kvalificeret jobvejledning, allerede inden de har afleveret deres speciale. Det kan både handle om konkret hjælp til jobsøgning og hjælp til at brede perspektivet ud, så de unge får øjnene op for nogle flere muligheder, både jobmæssigt og geografisk.”

Ofte optaget

Der har været stor interesse for tilbuddet, og konsulenterne må ofte melde alt optaget. Tilbagemeldinger fra de unge viser udbredt tilfredshed med vejledningen.

”Vi er blevet overraskede over den store søgning allerede fra første dag,” siger Jette Hammer, funktionschef for AU Karriere på Aarhus Universitet.

“Det viser, at mange studerende har et opsparet behov for konkret sparring i forhold til det arbejdsliv, de skal til at tage hul på. Hvis vi kan lette overgangen fra studieliv til arbejdsliv og samtidig hindre, at de unge bliver en del af ledighedsstatistikken, har vi nået vores mål.”

(Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune)