Fire mænd anholdt for at blive væk fra session

Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: Fire mænd blev tirsdag anholdt, fordi de er blev væk fra session, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Betjente fra politiet mødte op på mændenes adresser forskellige steder i Østjylland, hvor de blev anholdt og kørt til session i Aalborg.

Forseelserne skyldes formentlig, at de fire unge mænd ikke har tjekket deres offentlig post på borger.dk eller e-boks, fortæller politiet.

Politikommissær Frank Hovgesen opfordrer borgere, der er indkaldt til session, til selv at dukke op, før politiet banker på døren.

“Vi har værnepligt i Danmark, og vi har i politiet en forpligtelse til at sikre, at folk ikke bare bliver væk fra session,” siger han.

“Så sørg nu for at tjekke den digitale post og møde op til session, så du slipper for, at politiet henter dig. Det kan ikke betale sig at blive væk.”

Den første gang, man bliver væk fra session, får man en bøde på 1.000 kr, og derefter får man endnu en indkaldelse. Hvis man også udebliver fra den, får man en bøde på 2.000 kr, Tredje gang der er session, kommer politiet og anholder en for at ledsage vedkommende til sessionen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.