Byrådspolitikerne vi se på idrætsundervisning i Hjortshøj

Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

HJORTSHØJ:  Byrådet besluttede onsdag aften at undersøge forholdene omkring idrætsundervisningen på Virupskolen i Hjortshøj, inden de godkender første etape af en større udbygning af skolen. Derfor blev forslaget sendt til behandling i byrådets børne- og ungeudvalg.

En stor del af idrætsundervisningen for de ældste årgange på Virupskolen foregår i idrætshallen ved Hårup Skole. Transporten mellem Hjortshøj og Hårup koster 400.000 kroner om året, og det betyder desuden, at eleverne har en effektiv idrætsundervisning på 25 minutter i forbindelse med en dobbeltlektion.

Forslaget om at sende forslaget til behandling i udvalget blev støttet af Socialdemokraterne, Venstre og SF.

“Det er dybt problematisk, at vi ikke er i stand til at give børnene i Hjortshøj et bedre tilbud om idrætsundervisning – når der nu snakkes så meget om bevægelse i skoletiden,” sagde Jan Ravn Christensen, da han havde ordet.

“Når der bruges 400.000 kroner om året på transport, burde det være muligt at finde den penge, der gør det muligt at få byggeriet af en multihal med i første etape af udvidelsen af skolen. Det skal vi lægge os i selen for.”

Venstres Hans Schou mener, at det projekt der lå på byrådets bord onsdag, er godt – men Venstre vil gerne være med til at diskutere, hvordan idræts-udfordringerne i Hjortshøj kan løses.

Socialdemokraternes ønskede som det første parti sagen sendt til børne- og ungeudvalget. Det gjorde Lisbeth Laursen (S) med henvisning til, at der er nogen i Hjortshøj, der har ønsket foretræde for politikerne.

Det forslag, som politikerne skulle tage stilling til, betyder en udvidelse af Virupskolen på 1200 kvadratmeter til 18,1 mio. kroner. Fritids- og ungdomsklubben skal blandt andet flytte ind på skolen, ligesom der skal etableres arbejdspladser til lærerne og pædagogerne. Endelig skal der bygges flere rum, der både kan bruges som klasselokaler og fritidsordning.

Læs også:

Virupskolen skal udvides med 1200 kvadratmeter.

Hjortshøj: Så kom pengene til multihallen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.