Byrådspolitikere vil stresse rockere ud af Lystrup

Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

AARHUS: Der var bred tilslutning til en strategi om at stresse Hells Angels  ud af det nye klubhus på Marøgelhøj i Lystrup og helt ud af Aarhus Kommune, da politikerne i byrådssalen  fik en redegørelse  kommunens viden om, hvad der foregår i det nye bygningen.

Kommunens byggeafdeling har et par gange sendt breve til ejerne af bygningen – senest ved aflevering af et brev direkte i postkassen ved bygningen i Lystrup – hvor afdelingen har bedt om en orientering om, hvad der foregår i bygningen. Men der er endnu ikke kommet noget svar.

“Der er ikke givet nogen tilladelse til ombygning af ejendommen,” sagde rådmand Kristian Würtz (S), da han som indledning på debatten svarede på en række spørgsmål, der var stillet af  Venstre.

“Det,som jeg kan oplyse, er, at der ikke er nogen lokalplan for området, og at bygningen i kommuneplanen er udlagt til blandet beboelse og erhverv – produktionsvirksomhed i stueetagen og beboelse på første sal.”

“Vi skal bruge alcapone-metoden for at stresse rockerne ud af byen,” sagde Venstres Gert Bjerregaard, da han efterfølgende fik ordet.

“De har med deres organiserede kriminalitet en negativ påvirkning. Derfor skal et samarbejde mellem kommunen, skat og politiet være efter dem.”

V: Kommunen handler sent

Gert Bjerregaard mente, at kommunen skulle have begyndt sin undersøgelse af, hvad der sker på ejendommen i Lystrup allerede for at år siden, da de blev klart at Hells Angels ville rykke ind, efter de for to år siden forlod deres hidtidige klubhus på Bryggervej i Risskov.

For nogle uger siden kom det frem, at Hells Angels lukker deres afdeling i Esbjerg. Medlemmerne flytter til Lystrup.

Knud Mathiesen (DF) sagde, at det måtte være nemt at smide rockerne ud, hvis der sker overnatninger i lokaler, der er udlagt til erhvervsformål. Stedet skal lukkes så hurtigt som muligt.

Jan Ravn Kristensen (SF) mente, at der er at stikke borgerne i Aarhus blår i øjnene, hvis man giver det indtryk, at kommunen har nogen mulighed for at løse problemet.

“Jeg er med på, at vi skal stresse dem så meget vi kan, men sandheden er, at vi ikke har så mange muligheder i den retning,” sagde han.

Læs også:

Byrådet skal diskutere rockerne i Lystrup

Lystrup: Hells Angels etablerer klubhus på Marøgelhøj