Byrådet skal diskutere rockerne i Lystrup

Foto: Aarhus Kommune.
Foto: Aarhus Kommune.

AARHUS: Medlemmerne af byrådet i Aarhus skal onsdag aften diskutere den udbygning, som rockergruppen Hells Angels er i gang med i gruppens klubhus i Lystrup.

Det er Venstre, der har bedt om at få udbygningen på dagsordenen. Det sker i form af en forespørgselsdebat.

“Som by bør vi gøre alt det, vi kan, for at bekæmpe grupper, der arbejder med organiseret kriminalitet,” hedder det i begrundelses for debatten, der er underskrevet af gruppeformand Gert Bjerregaard (V).

“Rockere er ikke velkommen i Aarhus, fordi de udøver en negativ påvirkning på de steder, hvor de slår sig ned.”

Venstre har stillet en halv snes spørgsmål, der handler om i hvilken udstrækning, der er givet tilladelse til det nye klubhus, der ligger på Marøgelhøj i industrikvarteret op til motorvejen ved Lystrup.

Partiet ønsker blandt andet svar på, om lokalplanen for området er overholdt, om der har været en nabohøring og om der er givet ibrugtagningstilladelse.

Det er rådmand Kristian Würtz (S), der i første omgang skal svare på forespørgslen, og derefter bliver der åbnet for debat, hvor alle byrådets medlemmer kan deltage.

Hells Angels har besluttet at lukke deres klubhus i Esbjerg, og har meddelt, at medlemmerne flytter til Aarhus i stedet for.

De første medlemmer flyttede til Lystrup i 2015 – nogle måneder efter at klubbens klubhus på Bryggervej i Risskov blev lukket, fordi grunden blev eksproprieret i forbindelse med opførelsen af nye boliger i området.

Byrådsmødet starter kl. 16.00, og sagen er på dagsordenen som punkt 7 ud af 45 punkter. Der er dog ingen garanti for, at debatten foregår slavisk efter punkternes placering på dagsordenen.

Oprindelig var debatten berammet til at skulle have fundet sted på det forrige byrådsmøde for to uger siden, men sagen blev udsat.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Eller hvis du vil have besked om alle nyheder kan du tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.