Brand i spejderhus var påsat

Branden søndag den 7. juni i spejderhuset og beboerhuset i Elsted var påsat, konkluderer politiet. Foto: Aarhusidag.dk.

ELSTED: Brandteknikerne, der besøgte brandtomten ved KFUM-spejdernes tilholdssted ved beboerhuset få dage efter branden den 7. juni, konkluderer, at branden var påsat. Men ellers holder politiet kortene meget tæt til kroppen.

“Vores konklusion er, at branden var påsat,” fortæller kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

“Men vi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at gå i detaljer med forholdene omkring brandens opståen, som vi ser dem.”

Allerede inden teknikernes besøg torsdag den 11. juni havde politiet en formodning om, at branden var påsat, og branden blev derfor de første dage efterforsket, som om det var nogle ukendte gerningsmænd, der stod bag branden.

Politiet efterlyste blandt andet vidner, der eventuelt havde set personer i området in den branden opstod omkring kl. 23.00.

Jakob Christiansen ønsker ikke at oplyse noget om, hvordan det går med efterforskningen af sagen i lokalområdet.

Mandskab fra Østjyllands Politi fik hurtigt branden under kontrol. Blandt andet lykkedes det at forhindre, at beboerhuset, som spejderhuset er bygget sammen med, fik voldsomme skader.

Af beboerhusets hjemmeside fremgår det dog, at alle arrangementer frem til den 1. august er aflyst. Det skyldes del corona-krisen og renoveringen af el-installationer og lofter i bygningerne.

Læs også:

Brand i spejderhus efterforskes som påsat

Spejderhus i Lystrup brændt

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.