Boligforening bygger 55 lejeboliger på Lauritshøj i Skødstrup

De nye boliger er tegnet af We Architecture i samarbejde med JWH arkitekter og By Munch. Illustration: Aarhus Kommune

SKØDSTRUP: Det bliver boligforeningen AL2Bolig, der skal stå for byggeriet af 55 nye lejeboliger på Lauritshøj i Skødstrup. Kommunen har valgt AL2Boligs bud på nye lejeboliger ud af tre forslag i en indbudt arkitektkonkurrence.Boligerne er en del af Aarhus Kommunes plan om opførelse af 1600 almennyttige boliger i hele kommunen i perioden fra 2016 til 2019. Planen hedder “Hjem til Aarhus”, og der blev i byrådets budgetforlig for 2016 afsat 232 mio. kr. til at gennemføre byggerierne.

Boligerne bliver rækkehuse i et eller to plan, og byggeriet er tilrettelagt, så alle får mest mulig udsigt på det skrånende areal ned mod Djurslandmotorvejen, fortæller direktør for Al2Bolig Allan Werge i en pressemeddelelse, som Aarhus Kommune har udsendt.

Der opføres også et fælleshus og etableres et større fællesareal i tilknytning til huset.

De nye boliger på Lauritshøj er de første almennyttige boliger, der tager udgangspunkt i “Kvalitetsguide for alment nybyggeri”, som kommunens Teknik og Miljø udsendte tidligere på året.

Det fremgår ikke af kommunens pressemeddelelse hvor store boligerne bliver, hvornår de ventes klar til indflytning eller hvad de kommer til at koste.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.