Lokalavisen har købt Århus Onsdag

AARHUS: Selskabet bag Lokalavisen, Jp/Politikens Hus, købte fredag Århus Onsdag, der i dag udgives af Århus Stiftstidende. Med i aftalen er også, at Århus Stiftstidende opgiver sin daglige dækning af kommunerne Syddjurs, Norddjurs og Favrskov.

Købet er en del af en større handel, hvor JP/Politikens Hus overtager syv annonceaviser i Østjylland, mod af Jysk Fynske Medier, der ejer Århus Stiftstidende, overtager et tilsvarende antal gratis annonceaviser på Fyn og i Sønderjylland.

Lokalavisen startede en lokaludgave i Odense for halvandet år siden, som truede  Jysk Fynske Mediers position som dominerende på markedet for trykte nyhedsmedier på Fyn – med fyens Stiftstidende som det bærende element. Den trussel er nu elimineret, ligesom Jysk Fynske Medier også slipper af med konkurrenter i Jydske Vestkystens udgivelsesområde.

Det betyder altså, at bladkrigen på Fyn er overstået, mens den nu også vil være begrænset i Aarhus, fordi Århus Stiftstidende også lukker sin dækning af kommunerne Norddjurs, Syddjurs og Faverskov. De sidste lokalsider er med i avisen lørdag.

Da Århus Stiftstidendes oplag blev opgjort for sidste gang for et par år siden, var det daglige oplag på mindre end 15.000 aviser dagligt. Et stor del af de aviser blev solgt i de tre kommuner, som man nu opgiver den daglige dækning af.

I Østjylland er annonceaviserne Ebeltoft Folketidende, Uge-Bladet Skanderborg, FavrskovAvisen, GrenaaBladet, Folkebladet Djursland og DjurslandPosten med i handlen, ligesom syv medarbejde fra Jysk Fynske Medier i Østjylland fremover skal arbejde for Lokalavisen.

Jysk Fynske Medier danner desuden et fælles selskab, der kommer til at stå for den daglige drift af annonceaviser i området fra Odder til Fredericia.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.