Beboer lokket væk fra hoveddør med tennisbold

UNIFORMSSKJORTER_VAEBENSKJOLD_3

 

SKØDSTRUP: En 69-årig kvinde fra Skødstrup kan tilsyneladende være glad for, at hun låste hoveddøren, da hun mandag eftermiddag blev lokket om i haven af en ung mand, der spurgte, om han måtte lede efter en tennisbold.

Hun fulgte med manden om i haven, og hun gik tilbage til hoveddøren og låste op igen, da han fandt bolden.

Den unge mand, der beskrives som østeuropæisk af udseende og cirka 25-30 år, forlod stedet.

Der var ikke forsvundet noget fra huset – muligvis fordi døren havde været låst. Den 69-årige kvinde anmeldte alligevel episoden, fordi hun i medierne havde hørt om andre tilfælde, hvor tricktyverier er gennemført på samme måde.

Ældre er nemlig de seneste dage bliver lokket væk fra deres bolig af personer – der ikke er iklædt sportstøj – som bl.a. beder om lov til at lede efter tennisbolde i haver.

Den unge mand beskrives som cirka 165 til 170 centimeter høj, spinkel af bygning og med kort sort hår. Derudover var han iført mørk jakke og blå sko. Han talte engelsk.

Beskyt pinkoderne

Det har i nogle tilfælde været tale om ældre, der netop har været ude at handle. Politiets teori er, at de pågældende personer har afluret de ældres pinkode og derefter forsøger at finde kontokortet hos de ældre, mens de hjælper med at lede efter tennisbolden – eller får deres opmærksomhed afledt, mens de viser vej på et kort eller skriver noget ned på en seddel.

Ved middagstid var der en lignende episode i Odder, hvor der også en tennisbold også spillede en rolle. Det samme skete fredag eftermiddag i Aarhus N.

Østjyllands Politi opfordrer derfor endnu engang alle til at holde hånden for dankortautomaten, når koder bliver tastet i forretninger, så det ikke er muligt at aflæse koden til det pågældende kort.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.