Alarmen gik på Ellebækvej

politi2En alarm blev udløst, da der tirsdag eftermiddag var indbrud i en bolig på Ellebækvej i Lystrup. Det er indbrud nummer 20 i privat beboelse i lystrupområdet den seneste måned.

Et vindue blev brudt op, og det var ikke opgjort, hvad der forsvandt fra huset – hvis der er forsvundet noget – da indbruddet blev skrevet ind i politiets døgnrapport.

Indbruddet på Ellebækvej er atypisk ved, at det er begået uden for den nordøstlige del af byområdet, hvor 17 af de andre indbrud er sket.

Mange indbrud

Lystrup-området er i øjeblikket – ligesom andre bydele i Aarhus Kommune – plaget af et stigende antal indbrud. Udover de 20 indbrud i privat beboelse den seneste måneds tid har der også være fire indbrud i virksomheder eller offentlige institutioner.

Alarmen i boligen på Ellebækvej blev udløst kl. 13.53 tirsdag eftermiddag.

På en lokal facebookside var der tirsdag et par beretninger om personer, der går rundt og optager video af alle husene på forskellige veje.

Deltagerne i debatten fortæller, at politiet opfordrer beboerne til at anmelde det, hvis der sker noget mistænkeligt i området, ligesom folk opfordres til at tage billeder af mistænkelige køretøjer.

Politiet mistænker østeuropæiske bander for at stå bag en stor del af indbrudene i Østjylland, men fortæller at de kan køre rundt i biler med danske nummerplader.