Åbningen af letbanen mod Grenaa udskydes til april

Foto: Aarhus Letbane.

AARHUS: Åbningen af letbanen mellem Grenaa og Aarhus bliver nu udskudt yderligere fire uger, så det første tog kommer til at køre på strækningen i slutningen af april 2019, skriver Aarhus Letbane på sin hjemmeside torsdag den 6. december.

Det skyldes, at letbanen under test af overkørslerne har opdaget, at der er fejl i systemerne, der betyder, at de planlagte sikkerhedstest ikke kan gennemføres inden for den nuværende tidsplan.

Fejlen skal rettes før de sidste sikkerhedstests kan gennemføres.

Fejlen blev opdaget, da systemerne blev testet for et par uger siden. Under testen gik bommene op ved de stationer, der har bomanlæg tilknyttet. Bommene skulle blive nede. Fejlen ligger i kommunikationen mellem sikkerhedssystemet og bommene.

”Så selv om det er voldsomt frustrerende for alle, at åbningen af strækningen mellem Grenaa og Aarhus igen bliver forsinket, er det ikke udelukkende en dårlig nyhed,” forklarer direktør for Aarhus Letbane, Michael Borre, på selskabets hjemmeside.

“Det er netop tests og skrappe sikkerhedsregler, der sikrer, at vi får et sikkert og velfungerende letbanesystem, når det bliver godkendt.”

Der var ikke en tilsvarende fejl på de tilsvarende anlæg på strækningen mellem Aarhus og Odder.

Midttrafiks bane-busser kører på strækningen efter den sædvanlige køreplan frem til åbningen af den sidste etape af letbanen.

Læs også:

Åbning af letbanen til Grenaa udskudt til marts

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Skødstrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Hjortshøj på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Risskov på Facebook her. 

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.