Ild i madolien, da den blev hældt i varm gryde

Foto: Østjyllands Politi.

LYSTRUP: Det var et forsøg på at lave hjemmelavede pommes frites, der torsdag aften resulterede i en brandalarm i en boligblok på Elstedhøj, fremgår det af Østjyllands Politis offentliggjorte døgnrapport fredag den 21. august.

En 54-årig kvinde havde varmet en gryde op på komfuret, men den var blevet så varm, at der gik ild i madolien, da hun hældte den i gryden.

Et forsøg med et stoppe ilden ved at smide et viskestykke over mislykkedes, og lejligheden blev efterfølgende fyldt af røg.

Brandvæsenet blev tilkaldt kl. 18.32, og kvindens tre børn fik hende ud af lejligheden.

Opgangens beboere blev evakueret med hjælp fra politiet, mens mandskabet fra Østjyllands Brandvæsen slukkede branden. Det var tydeligt for brandfolkene, hvor branden var, da de nåede frem på adressen. Der var både flammer og røg ud af køkkenvinduet.

Udover politi og brandvæsen blev der også sendt en ambulance til stedet. Kvinden og hendes børn tjekket for røgforgiften af ambulancefolkene, men ingen var umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Den 54-årige kvinde blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, fremgår det af døgnrapporten. Det betyder formentlig, at hun får en bøde for at have handlet uforsigtig.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.