1.200 honninghjerter på vej til virksomheder i Skejby

Over 80 procent af medarbejderne ved NRGi deltog i Arhus Kommunes nyeste trafikvaneundersøgelse. Foto: NRGi
Over 80 procent af medarbejderne ved NRGi deltog i Arhus Kommunes nyeste transportvaneundersøgelse. Foto: NRGi

Et cykelbud fra Velopak vil onsdag den 4. december være tungt læsset ved starten på en tur rundt i Skejby. Ikke færre end 1.200 honninghjerter skal bringes ud til en række virksomheder, hvor medarbejderne har deltaget i en ny transportvaneundersøgelse gennemført af Aarhus Kommune.

“Formål er at give virksomhederne et overblik over medarbejdernes transportvaner,” siger Bü- nyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø (V).

“På den måde kan man i virksomhederne arbejde med at ændre vaner til gavn for medarbejderne, virksomhederne og klimaet. I øjeblikket er trafikpresset på Skejby enormt, og muligheden for at udbygge vejene er ikke til stede. Derfor er der brug for at tænke i andre baner. Og den store svarprocent vidner om, at virksomhederne i Skejby gerne vil være med.”

Honninghjerter på NRGi

En af de 14 virksomheder, der har en svarprocent over 80, er NRGi. Her har man både været med i den første transportvaneundersøgelse i 2011 og altså også i den seneste, som netop er blevet afsluttet.

Ifølge administrerende direktør i NRGi, Søren Sørensen, skal svaret på det store engagement i transportvaneundersøgelsen, findes hos virksomhedens medarbejdere.

”Vores medarbejdere oplever til daglig udfordringerne ved transporttiden til og fra arbejde,” siger han.

“Derfor er vi meget optaget af, at kunne finde nye løsninger på trafikproblemerne for ikke bare vores egne medarbejdere men også vores mange kunder. Her er samarbejdet med kommunen af stor værdi. Med undersøgelsen i hånden har vi således rigtige gode forudsætninger for at kunne videreudvikle vores trafikvaner i en mere grøn retning.”

Julehjerter fra Formel M

Julehjerterne er betalt af Formel M, som er et projekt støttet af Trafikstyrelsen, som skal sætte fokus på at involvere virksomhederne i Danmarks erhvervsområder i at være med til at løse udfordringerne ved den stadigt stigende trafik.

(Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.)