Würtz: Aftale om togfonden gavner Aarhus

Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S). Foto: Aarhus Kommune
Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S). Foto: Aarhus Kommune

Kristian Würtz (S), der er nytiltrådt rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, glæder sig over, at timemodellen på togdriften nu bliver en realitet.  
Et flertal bestående af regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har tirsdag indgået en aftale om togfonden, der frem til 2030 betyder investeringer for 28,5 milliarder kroner i den kollektive trafik.

”Aftalen er et fantastisk løft for togdriften i Danmark,” siger Kristian Würtz.

“Folketinget tager nu et stort og vigtigt skridt i retning af en stærkere kollektiv trafik. Man vil fremover kunne køre mellem København og Aarhus på to timer, hvilket binder landet tættere sammen. Det glæder mig også, at skinnenettet nu bliver elektrificeret til gavn for alle.”

Nærbane til Silkeborg

Partierne tager også et afgørende skridt mod at etablere en ny nærbane mellem Aarhus og Silkeborg via Galten.

”En nærbane mellem Aarhus og Silkeborg er et afgørende element i bestræbelserne på at få en effektiv, veludbygget og fremtidssikret letbane i Østjylland,” siger Kristian Würtz.

Han er også glad for, at et bredt flertal blandt Folketingets partier står bag aftalen, som sikrer bæredygtig mobilitet til glæde for borgere og erhvervsliv.

Kristian Würtz opfordrer samtidig Folketinget til snarest muligt igangsætte arbejdet med plangrundlaget for de forskellige strækninger, så eventuelt berørte borgere hurtigst muligt får en afklaring af linjeføringen.

(Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.)