Rådmand ønsker lavere hastighed ved skoler

Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S). Foto: Aarhus Kommune
Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S). Foto: Aarhus Kommune

Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, bakker op om Transportministerens udmelding om at der skal ses nærmere på muligheden for at etablere flere hastighedszoner.

Med udgangspunkt i de eksisterende erfaringer med hastighedszoner i Aarhus mener Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, at det er en god idé at se nærmere på muligheden for at etablere flere lokale 30 km/t hastighedszoner ikke mindst ved skoler.

“Jeg er meget glad for, at ministeren nu sætter fokus på mulighederne for at udvide brugen af lokale hastighedszoner,” siger Kristian Würtz.

“Hvis zonerne skal have den ønskede effekt, er det nødvendigt, at der er tale om påbudt hastig-
hed og ikke som i dag anbefalet hastighed. Dermed vil politiet også få et bedre værktøj i arbejdet med at sikre, at hensigten med hastighedszoner bliver efterlevet.”

Gode erfaringer på skoleveje

I Aarhus har man bl.a. indført en hastighedszone på 30 km/t i Øgadekvarteret, og evalueringerne viser, at hastighedszonerne og de dertilhørende foranstaltninger har været en succes, når det handler om at reducere hastigheden på alle gader. Herudover har man også i flere tilfælde indført hastighedszoner ved skoler.

“Jeg synes, at skolevejene er et oplagt område at kigge nærmere på, og jeg vil anbefale, at vi i samarbejde med de relevante samarbejdspartere analysere området, så vi har et overblik over, hvor det giver mening at etablere hastighedszoner,” siger Kristian Würtz.

Et af de steder, hvor man inden længe indfører en hastighedszone, er på Jyllands Allé, hvor der ved en krydsningshelle vil blive opsat dynamiske tavler, som skilter med 50 km/t, når der er skolepatrulje. På alle andre tidspunkter vil der være 60 km/t.

(Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune)