Tre mænd fik straksdom efter flasketyveri fra Tivoli Friheden

Retten i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: Tre mænd fik i forbindelse med et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus tirsdag den 2. april hver deres fængselsstraf efter et tyveri af pantflasker fra Tivoli Friheden natten til tirsdag.

De tre mænd, der er 18 år, 31 år og 32 år, fik fængselstraffe på 30 dage, 60 dage og 90 dage.

De blev alle tre anholdt af mandskab fra to politipatrulje omkring kl. 3.00 natten til tirsdag i området ved Østhavnen og Tangkrogen med hjælp fra to politihunde.

Politiet luftede hund

Den ene politipatrulje blev opmærksom på de tre mænd, da betjentene, der var på natarbejde, luftede deres hund i området ved Tivoli Friheden. Mændene kom gående med tre store sække med pantflasker.

Betjentene fulgte efter mændene og bad dem på et tidspunkt om at stoppe. Mændene smed pantflaskerne fra sig, og de to af dem løb væk, mens den tredje blev på stedet og blev anholdt.

En af betjentene løb med hunden forrest efter de to flygtende mænd igennem haver og skovområdet – og videre over mod Østhavnen. Efter en længere jagt blev den ene af de to flygtende mænd anholdt ved nogle jernbaneskinner på Østhavnsvej. Her havde han forsøgt sig med at lægge sig fladt ned, men politihunden fandt frem til ham.

Kravlede over hegn ved oceanvej

En anden hundepatrulje fik en melding om, at en vagt havde set den tredje mand, da han kravlede over et hegn ved Oceanvej. Hundepatruljen fandt ham i et buskads ved Tangkrogen og Sumetravej.

På det sted, hvor de tre mænd havde smidt flaskesækkene fra sig, fandt politiet også tre cykler, der var smidt i skovbunden. Efter anholdelserne undersøgte en hundepatrulje området, hvor der blandt andet er et bunkeranlæg, som politihunden var interesseret i.

En jernplade til bunkeranlægget var brudt op, og der stod yderligere 12 cykler i bunkeren. Alle 15 cykler blev indbragt til politigården til nærmere undersøgelse.

De tre mænd er fra Rumænien, og det er en del af forklaringen på, at samen blev afgjort med en straksdom ved retsmødet tirsdag.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.