To unge mænd fængslet for pirattaxa-kørsel og røveri

Foto: Østjyllands Politi.

AARHUS: To unge mænd på 16 år og 18 år blev tirsdag over middag fængslet i fire uger ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De er sigtet for bl.a. røveri i forbindelse med kørsel af pirat-taxa for nogle måneder siden.

I forvejen sad de to mænd fængslet i lignende sager, og det er efterforskningen af de tidligere sager, der også har fået politiet til at mistænke de to mænd for også at stå bag to forhold natten mellem den 8. september og 9. september 2017.

I den første sag røvede de kort efter midnat en taske, en pung og en mobiltelefon fra en mand. Derudover tvang de ham til at udlevere koden til et kreditkort, som de efterfølgende flere tusinde kroner på.

Offeret blev blandt andet sparket i hovedet, og de truede ham med en kniv.

Omkring fem timer senere samlede de i deres pirat-taxa en mand op ved Klostertorv og kørte rundt med ham i flere timer. Her tog de også mandens kreditkort, og de tvang ham til at udlevere pinkoden til kortet.

Også her blev der hævet flere tusinde kroner på kreditkortet. Offeret fik slag i ansigtet, og blev også truet med en kniv.

De to mænd er udover sigtelsen for røveri i de to tilfælde også sigtet for databedrageri og frihedsberøvelse.

Den 16-årige, der bad om betænkningstid i forhold til at anke rettens kendelse, blev fængslet i surrogat i en ungdomsinstitution, mens den 18-årige ikke ønskede at anke afgørelsen fra grundlovsforhøret.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.