Svømmeklub får 6,5 mio. kroner til ny svømmehal

Illustration: Lokale og Anlægsfonden.

LYSTRUP: Lokale- og Anlægsfonden har onsdag den 19. september ved middagstid offentliggjort, at Lystrup Svømning, der er en del Lystrup IF, får 6,5 mio. kroner i tilskud til byggeri af en ny svømmehal.

Dermed er en flerårigt arbejde på en ny svømmehal – eller vandaktivitetshus, som det også kaldes – rykket betydeligt tættere på en realisering.

“Jeg er både overvældet og beæret over, at Lokale og Anlægsfonden  imødekommer og støtter ”Lystrup Vandaktivitetshus,” siger Camilla Jørgensen, formand for Lystrup Svømning, i en pressemeddelelse, som Lokale og Anlægsfonden har udsendt i forbindelse med beslutningen.

“Det er for os en blåstempling af Lystrup Svømnings forenings- og udviklingskultur, hvor vi værdsætter kontinuerligt at udvikle svømme- og aktivitetstilbud til børn såvel som voksne.”

Vandaktivitetshuset koster 33,6 mio. kroner at bygge. Udover de 6,5 mio. kroner, som Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med, har Lystrup Svømning selv skaffet 4,5 mio. kroner og Aarhus Kommune har givet tilsagn om at støtte med 2,7 mio. kroner. Anden finansiering udgør 15 mio. kroner.

Projekter består af en tilbygning af stueetagen på 1.186 kvadratmeter, en ny førstesal på 132 kvadratmeter og udendørs ankomstområde på 1.600 kvadratmeter.

Lystrup svømning er en af landet største svømmeklubber med cirka 4.500 medlemmer, og svømmehallen ved Lystrup Skole har i flere år været under pres, fordi der hver uge er 115 hold, der benytter de kommunale faciliteter.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.