Stort politiopbud da to unge mænd blev anholdt

Arkivfoto: Østjyllands Politi.

RISSKOV: Flere politipatruljer fra Østjyllands Politi deltog i politiforretningen sent onsdag aften, da to unge mænd blev anholdt i området ved Vejlby Vænge, fremgår det af Østjyllands Politis offentliggjorte døgnrapport torsdag den 10. september.

En 22-årig mand, der forsøgte at flygte fra politiet, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi han nægtede at følge anvisninger fra politiet. Derudover blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for trusler mod en politibetjent.

Det begyndte med, at en hundepatrulje kørte forbi en flok unge mænd, der var samlet omkring en bil på Tværmarksvej. Betjentene besluttede sig for at undersøge, hvad der foregik på stedet.

En af de unge mænd – den 22-årige – løb hen mod en motorcykel, da betjentene standsede deres bil ved en spejderhytte. Han tog motorcyklen og forsøgte at løbe væk fra stedet med den.

Den 22-årige blev bedt om at standse, men det gjorde han ikke. Den ene betjent løb efter ham, mens den anden lukkede hunden ud af bilen.

Motorcyklen ville ikke starte, og derfor smed den 22-årige motorcyklen fra sig og løb væk fra stedet. Politihunden fik imidlertid fat i ham ved Veljby Vænge og holdte ham fast, indtil en betjent nåede frem.

Da den 22-årige blev ført tilbage til politibilen, begyndte den 18-årige at blande sig. Han blev bedt om at holde sin mund og forlade stedet. Det efterkom han ikke. Han begyndte derimod at råbe trusler efter en af betjentene.

Flere patruljer blev kaldt til stedet, og efter nogle minutter lykkedes det en anden patrulje at finde frem til den 18-årige i nærområdet – på baggrund af et signalement fra betjentene i den første patruljevogn. Den 18-årige blev anholdt for at fremsætte trusler.

Motorcyklen blev taget med på politigården, hvor den blev undersøgt nærmere.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Risskov på Facebook her.