Skødstrup Skole bliver kommunens største

Rådmand for børn og unge Bünyamin Simsek (V). Foto: Aarhus Kommune
Rådmand for børn og unge Bünyamin Simsek (V). Foto: Aarhus Kommune

Byrådet vedtog onsdag aften, at Skødstrup Skole skal udbygges for 25,2 mio. kroner. Det betyder, at skolen bliver kommunens største skole, når der i 2013 forventes mellem 1400 og 1500 elever på skolen.

Udbygningen bliver på mere end 1400 kvadratmeter og kommer til at rumme fem klasselokaler, der også skal bruges af skolefritidsordningen, to naturfagslokaler og et musiklokale.

Desuden skal der bygges kontorpladser til lærerne som følge af den nye folkeskolereform.

Der går i dag 992 elever på skolen, der er firesporet. Befolkningsprognoserne for området, der er det hurtigst voksende i kommunen, forudser, at der i 2018 vil være cirka 1300 elever på skolen. På det tidspunkt vil den overgå til at være en femsporet folkeskole.

Mere end 1400 i 2023

En befolkningsprognose for 2023 siger, at der vil være 1420 elever på skolen.

Når de nye faciliteter på skolen bliver taget i brug er det også meningen, at fritidsklubben Sokkehuset skal rykke ind på skolen. Det betyder, at klubbens bygninger på Grenaavej bliver sat til salg.

På byrådsmødet oplyste rådmand Bünyamin Simsek (V) også, at der er planer om at udvide muligheden for børnepasning i området med fire børnegrupper  – en kombination af vuggestuebørn, hvor der er plads til 12 børn i hver gruppe, eller børnehavebørn, hvor der er plads til 20 børn i hver gruppe.

Politisk slagsmål om æren

Udbygningen af Skødstrup Skole var et af de punkter på byrådets dagsorden, som det tog længst tid af debattere på et forholdsvis kort byrådsmøde. Diskussionen gik meget på, hvem der kan tage æren for at udvidelsen bliver så stor som det blev besluttet – og ikke som det var lagt op til inden kommunalvalget i november sidste år. Omdrejningspunktet for debatten var et vælgermøde i området forud for valget sidste år.

Skødstrup Skole blev bygget i 1944, og den er senest udbygget i 1978.

Debatten i byrådet kan høres på Aarhus Kommunes hjemmeside her.