Skæring Skole har fejret 40 års jubilæum

Biologisk nedbrydelige balloner blev sendt til vejrs, da Skæring Skole fejrede sit 40-årige jubilæum. Foto: Skæring Skole.
Biologisk nedbrydelige balloner blev sendt til vejrs, da Skæring Skole fejrede sit 40-årige jubilæum. Foto: Skæring Skole.

SKÆRING: Skæring Skole har markeret, at det er 40 år siden, at skolen blev indviet. Det skete blandt andet med en “Smagens Dag” og markedsstemning på skolen torsdag den 25. august.

Det var en dag hvor vejrguderne tilsmilede arrangørerne, og hvor specielt sælgerne af økologisk is og økologiske sodavand havde kronede dage.

Om formiddagen blev der taget et sort billede af hele skolens personale og alle eleverne på græsarealerne ved siden af skolen.

Skolen blev taget i brug den 6. august 1971, men først den 20. august 1976 blev den endelige indvielse foretaget. Det skyldes dels, at Skæring-Hallen kom til undervejs og at man på et tidspunkt ønskede at indvie de to institutioner sammen.

Men det kunne man så i sidste ende alligevel ikke blive enige om. Desuden håbede skolenævnet også på, at den lovede svømmehal skulle bygges.

Indvielsen blev holdt i skolens festsal, hvor blandt andre daværende skolerådmand Thorkild Simonsen (S) var tilstede.

Det var det gamle sogneråd i Hjortshøj-Egå Kommune, der besluttede at bygge skolen. De første beregninger helt tilbage i midten af 60-erne viste, at skolen kunne bygges for omkring seks mio. kroner, men det endelige resultat blev omkring 34 mio. kroner.

Da der blev budt velkommen til festen torsdag kl. 14.00 blev der sendt helium-balloner til vejrs – biologisk nedbrydelige – med en seddel med et elevnavn i hver ballon. I den kommende tid vil man i spænding vente på, om ballonerne bliver fundet, og om der bliver givet en tilbagemelding om nedfaldsstedet.

I årene løb har man på skolen fejret 10 års fødselsdag og 20 års fødselsdag på baggrund af startdatoen den 6. august 1971, mens man for 15 år siden fejrede 25 års jubilæum på baggrund af indvielsesdagen den 20. august 1976. Aarhus Kommune bruger altid indvielsesdatoerne, når man udregner datoer for jubilæer.

Skolens har også fået udarbejdet et lille hæfte, der fortæller udsnit af skolens historie. Det er på 44 side og kan købes ved henvendelse til skolen.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Egå på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Egå