Sigtede for brandstiftelse i Lystrup løsladt efter grundlovsforhør

Arkivfoto: Østjyllands Politi

AARHUS: To personer blev efter et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus mandag den 1. november løsladt, men politiet oplyser, at de stadig er sigtet for forsøg på brandstiftelse ved en bolig på Lærkehaven i Lystrup søndag aften den 31. oktober.

De to personer – en mand på 40-år og en kvinde på 34 år – er sigtet for at ville bruge to molotovcocktails til at sætte ild til boligen på Lærkehaven.

Familien, der bor i huset, vågnede kort før kl. 23.00, hvor der blev knust en rude i boligen. Da de står op og løber uden for huset, ser de en bil køre hurtigt væk fra stedet.

Politiet bliver alarmeret, og da området ved huset bliver undersøgt, bliver der fundet to molotovcocktails, som politiet vurderer skulle være brugt til at sætte ild til huset.

Den videre efterforskning førte frem til de to anholdte, der blev arresteret kort tid efter attentatforsøget. De er begge involveret i en sag, hvor en beboer i huset skulle vidne.

Ved grundlovsforhøret fandt dommeren imidlertid ikke, at grundlaget for at varetægtsfængsle den 40-årige mand og den 34-årige kvinde var tilstrækkelig, og de blev derfor løsladt.

Politiet efterforsker dog stadig sagen, og de to personer er sigtet for forsøg på brandstiftelse og for at true et vidne i en efterforskning i den anden sag, som politiet er i gang med.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.