S i Lystrup er imod lufthavn ved Thomasminde

Folketingskandidat Chresten Sørensen (S) vil have en sammenhængende infrastrukturløsning i stedet for en ny lufthavn, som han kalder en hovsaløsning. Foto: Christen Sørensen.
Folketingskandidat Chresten Sørensen (S) vil have en sammenhængende infrastrukturløsning i stedet for en ny lufthavn, som han kalder en hovsaløsning. Foto: Christen Sørensen.

LYSTRUP: Den socialdemokratiske partiforening i Lystrup går mod flertallet af byrådsmedlemmer på rådhuset, når det handler om forslaget om at bygge en ny lufthavn i Thomasminde syd for Spørring, skriver JP Aarhus.

Partiforeningen støtter et høringssvar, der klart afviser byggeriet af en ny lufthavn.

“Som vores folketingskandidat Christen Sørensen så glimrende har sagt, er der behov for en samlet infrastrukturløsning for Østjylland, hvor vi samtænker både lufthavn, Kattegat-bro, hurtige togforbindelser og E45. Der er brug for en gennemtænkt løsning og ikke en hovsa-flytning af lufthavnen,« siger Jette Buus Gravesen, der er formand for partiforeningen.

»Ellers bliver vi ved med at få den lufthavnsdebat, som driver Thomasmindes beboere til vanvid hvert femte år, og det kan man ikke byde en befolkning. Jeg håber virkelig, at borgmesteren og resten af byrådsgruppen lytter til vores synspunkter,”

Medlemmer delt i to lige store grupper

Det vurderes, at medlemmer af partiet er delt i to lige store grupper, der er henholdsvis modstandere og tilhængere at en ny lufthavn.

Der er 13 medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe. To af dem har hele tiden været modstandere af at bygge en ny lufthavn. Det er Ango Winther og Lisbeth Laursen, der bor i Skødstrup.

Byrådsgruppen skal diskutere sagen på et gruppemøde i næste uge, hvor det er muligt, at flere vil melde sig som modstandere efter den seneste analyse af projekter, hvor det fremgår, at det bliver svært at få en nye lufthavn til at blive rentabel.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Eller hvis du vil have besked om alle nyheder kan du tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.