Royal Unibrew køber Lystrup-virksomhed

Et udsnit fra Cults hjemmeside med Brian Sørensen foran Cults hovedkontor på Lægårdsvej.

LYSTRUP: Bryggeri-koncernen Royal Unibrew har købt Lystrup-virksomheden Bev.Con, der står bag salget af Cult, Shaker og Mokai, for 350 mio. kroner, skriver dagbladet Børsen.

Bev.Con, der har sit hovedkontor på Lægårdsvej, er etableret af den tidligere medejer af natkluben Crazy Daicy M/S Broen Brian Sørensen i 1998 og beskæftiger omkring 40 personer.

Virksomheden, der flyttede til Lystrup i 2013, startede med produktion af energidrikken Cult og er siden blevet udvidet med Shaker, der også er en energidrik, og Mokai, der er en cider.

I april måned offentliggjorde virksomheden et regnskab for 2017 med et underskud på 4,7 mio. kr. – det første underskud siden regnskabsåret 2011. I 2016 var overskuddet på 3,6 mio. kroner.

Virksomheden har gjort sig bemærket ved at sælge sine produkter i forbindelse med events, hvor unge letpåklædte kvinder bl.a. har stået for servering af gratis smagsprøver.

Desuden har virksomheden benyttet sig af kritiserede reklamer med letpåklædte kvinder, der bl.a. har været kritiseret af kvindebevægelsen.

Virksomheden har også været sponsor for cykelholdet Team Cult Energy.

Brian Sørensen ejer i dag 52 procent af Bev.Con og er bestyrelsesformand for virksomheden. Handlen, der skal godkendes af konkurrencemyndighederne, ventes gennemført inden årets udgang.

Royal Unibrew er en dansk virksomhed med bryggeriaktiviteter verden over. Hovedkontoret ligger i Faxe, og virksomheden omsatte for 6,3 mia. danske kroner i 2017. Virksomheden er dannet ved en sammenslutning af flere mindre danske bryggerier – bl.a. det tidligere aarhusianske Ceres.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Lystrup på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.