Robyn og Röyksopp på Northside 2014

Den svenske sangerinde Robyn og den norske duo Röyksopp giver koncert sammen på Northside i Aarhus næste år. Foto: Northside
Den svenske sangerinde Robyn og den norske duo Röyksopp giver koncert sammen på Northside i Aarhus næste år. Foto: Northside

Den kommende sommer tager svenske Robyn og norske Röyksopp for første gang nogensinde på en verdensturné sammen, og en af koncerterne på turnéen vil finde sted på NorthSide 2014. Det meddelte festivalen i en pressemeddelelse tirsdag.

Den svense sangerinde Robyn og den norske duo Röyksopp har en lang fælles historie, der inkluderer singlerne ”The Girl and The Robot” og ”None of Dem” samt koncertoptrædener sammen i blandt andet Los Angeles og Trondheim.

De tre musikere er desuden gået i studiet for at indspille ny musik, og det er blandt andet det, de skal ud og præsentere på den kommende verdensturné.

Udover de to kollaborationer står de to nordiske navne hver især bag klassikere som ”Eple”, ”Poor Leno”, ”What Else is There?”, ”Show Me Love”, ”With Every Heartbeat”, ”Dancing on My Own”, ”Indestructible” og mange flere, så det bliver særdeles spændende at høre den nye musik, de arbejder på sammen.

Gamle hits

“Mon ikke også en del af de gamle hits dukker op til de kommende koncerter, men hvad de to elektroniske navne ellers har oppe i ærmet vil tiden vise,” skriver Northside i pressemeddelelsen.

“Der skal dog ikke herske tvivl om, at vi glæder os helt utroligt meget til at præsentere deres unikke fælles show på NorthSide til sommer”.

Udover de ti skandinaviske navne har Northside også lavet aftaler med canadiske Cols Specks, den tanzaniansk-fødte Lulu James, den danske trio “Baby in Vain” samt trioen Whomadewho, der gennem de sidste ti år er blevet et etableret koncertnavn.