Risskov: Endnu en indbrudstyv taget på fersk gerning

politiEn 17-årig mand blev onsdag lige over middag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aarhus, efter han tidligt onsdag morgen blev taget på fersk gerning efter et indbrud på Villadsensvej i Risskov.

Det er tredje gang på fem dage, at Østjyllands Politi har taget en person på fersk gerning i forbindelse med et indbrud i Risskov.

Politiet fik en anmeldelse fra en borger, der ved kl. 4.00-tiden havde set den 17-årige gå rundt i boligen på Villadsensvej lysende med en lommelygte.

Den 17-årige blev anholdt af en patrulje, der netop kom til stedet på det tidspunkt, hvor han forlod stedet.

Tromlerevolver

Den 17-årige havde også en trommerevolver med ammunition og en strømpistol på sig, da han blev anholdt.

Udover sigtelsen for indbrud er den 17-årige også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

Den 17-årige var ikke tilfreds med varetægtsfængslingen, og han kærede afgørelse til landsretten, der afgør sagen torsdag.

Hjælp fra borgerne

Politiet har de seneste måneder oplevet, at borgerne i Østjyllands i stigende omfang holder øje med hvad der sker i deres lokalområde og retter henvendelse til politiet, hvis de opdager noget usædvanligt.

Alle tre anholdelser inden for de seneste dage er sket efter henvendelser fra beboere i området, der har set noget usædvanligt.

En af effekterne er, at antallet af indbrud i politikredsen er faldet voldsomt i løbet af årets første seks måneder. Noget tyder til gengæld på, at en del af indbrudstyvene rejser længere nordpå. Nordjyllands Politi har i den tilsvarende periode oplevet en voldsom forøgelse af antallet af indbrud.

Læs også:

Risskov: Politihund snuste sig frem til indbrudstyv

Risskov: Indbrudstyv taget på fersk gerning

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk – Risskov på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.