Rådmand ønsker flere almennyttige bolig i Aarhus

Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S) åbner mulighed for flere gåbusser ved kommunens folkeskoler. Foto: Aarhus Kommune
Rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz (S). Foto: Aarhus Kommune

Antallet af borgere i Aarhus vokser hastigt. Derfor mener teknisk rådmand Kristian Würtz (S), at Aarhus Kommune fremover skal udnytte muligheden for at kræve, at 25 procent af boligmassen i nye områder på mere end 80 eller 100 boliger skal være almene boliger. Forslaget skal behandles i magistraten mandag.

Alene i 2014 voksede kommunen med ca. 5.000 personer. Flere borgere betyder også, at der er et stort behov for at bygge flere boliger, mener Kristian Würtz, der er rådmand for Teknik og Miljø. Han foreslår derfor, at kommunen i forbindelse med lokalplanlægning for nye boligområder – herunder også for privatejede arealer – kræver, at op til 25 pct. af boligmassen skal være almene boliger.

Den sociale balance

”Med den store tilvækst i antallet af aarhusianere er det vigtigere end nogensinde, at vi sikrer den sociale balance i byen,” siger Kristian Würtz.

“Derfor skal vi skabe en by, hvor folk med forskellige indkomster og livsindstilling lever sammen dør om dør.”

Planloven blev ændret i foråret, så det nu er muligt for kommunerne at kræve at op til 25 pct. af boligmassen i nye boligområder skal være almene boliger. Det er denne mulighed, som Kristian Würtz, foreslår, at Aarhus Kommune gør brug af.

Kun i byudviklingsområder

Han foreslår dog, at de nye muligheder som udgangspunkt alene bliver anvendt på byudviklingsområder, hvor den nye boligbebyggelse har et samlet volumen på minimum 80-100 boliger. Det betyder, at mindre huludfyldninger og lignende mindre projekter ikke bliver berørt af forslaget.

”Hidtil har det kun været muligt for os at kræve almene boliger på kommunens egne arealer,” siger Kristian Würtz.

“Ændringen betyder, at vi får et meget stærkere redskab, så vi også kan få indarbejdet almene boliger i private projekter sammen med ejendomsudviklerne. Det har meget stor betydning i arbejdet for at skabe en alsidig by.”

Magistraten i Aarhus Kommune behandler forslaget på mandag.

Redigeret pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Du kan tilmelde dig Aarhusidag.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Politik